Resepti: Perinteinen suomalainen makaronilaatikko, ohje

Makaronilaatikko

Perinteinen suomalainen makaronilaatikko on suosittu kotiruoka, joka valmistetaan yleensä jauhelihasta, makaroneista ja munamaidosta. Tässä on ohje perinteiselle suomalaiselle makaronilaatikolle.

Ainekset:

  • 4 dl makaroneja
  • 1 sipuli, hienonnettuna
  • 400 g jauhelihaa (yleensä naudan ja sian sekoitusta)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • Mustapippuria maun mukaan
  • 1 l maitoa
  • 2 munaa
  • Kevyt ripaus valkopippuria (valinnainen)

Ohje:

  1. Kiehauta makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitetyt makaronit.
  2. Paista hienonnettu sipuli ja jauheliha pannulla, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää suola ja mustapippuri maun mukaan. Voit halutessasi lisätä myös valkopippuria.
  3. Ripottele vehnäjauhot jauhelihan ja sipulin joukkoon, sekoita hyvin ja anna paistua hetki.
  4. Vatkaa munat ja sekoita ne maitoon.
  5. Voitele uunivuoka ja laita vuokaan kerros keitettyjä makaroneja.
  6. Lisää päälle kerros jauheliha-sipuliseosta.
  7. Toista kerrokset vuorotellen, kunnes ainekset ovat käytetty.
  8. Kaada päälle muna-maitoseos.
  9. Paista uunissa 200 asteessa noin 45–60 minuuttia, kunnes makaronilaatikko on hyytynyt ja saanut kauniin värin pinnalle.

Makaronilaatikkoa tarjoillaan usein ketsupin tai sinapin kera, ja se on suosittu arkiruoka sekä perhejuhlissa että arjen päivällispöydissä Suomessa.

Mikäli mieli tekee toista perinteistä suomalaista herkkua, niin helpot lihapullat on oiva ja nopea tapa saada perheen suut messingille.

Scroll to Top